Jednoduchý recept

Hovězí maso na víně rioja

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7705

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
700 g Hovězí libové
6 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Nové koření celé
3 polévková lžíce Olej olivový
255 ml Passata (drcená rajčata)
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
0,5 l Víno červené
2 stroužek Česnek
310 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 225kJ
9% Sacharidy 33 g
18% Tuky 14 g
32% Sodík 646 mg
80% Bílkoviny 45 g

Hovězí maso na víně rioja postup přípravy receptu:

1

Na 180 stupňů předehřejeme troubu.

2

Na rozpáleném oleji smažíme zprudka 10 minut maso dohněda. Vyjmeme ho a přidáme do hrnce mrkev, česnek a celer. Smažíme 4 minuty za pravidelného míchání.

3

Přidáme k zelenině žampiony a necháme je změknout. Přimícháme nové koření, passatu, snítky tymiánu, přilijeme víno a okořeníme.

4

Do hrnce vrátíme hovězí maso a vaříme zvolna.

5

Přikryjeme hrnec pokličkou a maso dusíme 1.5 hodiny, dokud není měkké.

6

Poté ozdobíme zbylým tymiánem.

Poznámka

passata - italská omáčka z drcených rajčat

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept