Jemné noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné noky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7761 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Muškátový květ |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 533,3mg |
---|---|
Cholesterol | 242,7mg |
Draslík | 47,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné noky postup přípravy receptu:
1 | Mléko s máslem přivedeme do varu, přidáme sůl, muškátový květ a za stálého míchání vsypeme mouku. Na mírném ohni mícháme tak dlouho, až se těsto nelepí na stěny nádoby. Necháme částečně vychladnout. |
2 | Potom do těsta vmícháme vejce a žloutek, promícháme dohladka a lžící namočenou ve vodě vykrajujeme noky. Zaváříme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut. |