Polévka z kyselého mléka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kyselého mléka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 79 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
230 g | Brambory |
20 g | Kopr čerstvý |
70 ml | Máslo čerstvé |
2 l | Mléko kefírové |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Petržel - nať |
7 g | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 8,4mg |
Draslík | 118,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kyselého mléka postup přípravy receptu:
1 | Dávku prosáté mouky za občasného promíchání opražíme na sucho. Potom ji za stálého prošlehávání metlou zalijeme dobře rozšlehaným kyselým mlékem a odvarem z brambor. |
2 | Uvedeme do varu a za občasného prošlehání nejméně vaříme zvolna nejméně půl hodiny. |
3 | Do polévky přidáme brambory předem propláchnuté, nakrájené na malé kostičky a uvařené v osolené vodě téměř doměkka. Polévku ještě krátce povaříme. |
4 | Nakonec hotovou polévku zjemníme máslem. |
5 | Omytý, jemně nakrájený kopr a petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání. |
Poznámka
Voda pitná: na uvaření brambor