Gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8129 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
500 g | Bramborové noky |
1 ks | Citrony |
350 g | Losos obecný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 129,0mg |
Draslík | 643,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 720,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Losos obecný, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme noky podle návodu, scedíme a necháme zakryté. |
2 | Lososa nakrájíme na kousky, ochutíme solí a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran orestujeme. |
3 | Vyjmeme, do pánve nalijeme smetanu, přidáme noky a rajčátka nakrájená na čtvrtiny. Krátce prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. |
4 | Vložíme zpět lososa a zlehka promícháme. |
5 | Rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a dozdobíme lístky bazalky. |
Poznámka
Použijeme menší rajčátka nebo cherry rajčata.