Sázená vejce na topinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sázená vejce na topinkách
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 8161 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 plátek | Anglická slanina |
4 krajíc | Chléb konzumní |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
4 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 250,8mg |
Draslík | 226,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 782,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Rajčata, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sázená vejce na topinkách postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném tuku v pánvi opečeme zprudka slaninu a vyjmeme ji. |
2 | Na zbylém tuku připravíme sázená vejce tak, že vejce postupně vklepneme do pánve, bílek musí ztuhnout a žloutek zůstat polotekutý. |
3 | Topinky opečeme nasucho a poklademe plátkem slaniny, sázeným vejcem a kolečky rajčat. |
4 | Osolíme a posypeme petrželkou. |
Chuťově výtečný recept a taky trošku nezdravý, ale malé zahřešení jednou za čas neuškodí. Odměňte se po namáhavém dni v práci. Tento recept stojí za to. Pod topinky jsem ale kápla trošku oleje, protože na sucho se mi nechtěly vůbec udělat. Pak jsem je dala vysušit do ubrousků a zbytek je dělán podle receptu. Moc jsem si pochutnala.