Jednoduchý recept

Chebský makový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8219

Ingredience

1 ks Citronová kůra
150 g Cukr krupice
42 g Droždí
70 g Hrozinky
100 g Mandle
3 polévková lžíce Med včelí
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
500 g Mák mletý
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

326% Kalorie 6,438 kcal
Kilojoule 26 938kJ
223% Sacharidy 803 g
405% Tuky 304 g
103% Sodík 2 g
364% Bílkoviny 205 g

Chebský makový koláč postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme mouku a uprostřed uděláme důlek.

2

Smícháme droždí s trochou cukru a vlažného mléka a vlijeme do důlku.

3

Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

4

Do pěny utřeme máslo se 100g cukru a vmícháme postupně vejce, špetku soli a citronovou kůru.

5

Vypracujeme hladké těsto a necháme částečně vykynout.

6

Na pomoučněném vále vyválíme placku, dáme na vymazaný plech a necháme kynout.

7

Připravíme náplň. Svaříme mléko, cukr, med a máslo.

8

Vysypeme mák a vaříme na mírném ohni za stálého míchání.

9

Přidáme rozinky a citronovou kůru a necháme vychladnout.

10

Rozetřeme na těsto, posypeme směsí mandlí a cukru a dáme do předehřáté trouby.

11

Pečeme 30 minut při 180 stupních.

12

Teplý koláč nakrájíme na řezy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept