Zelenina dušená v páře s cibulí a jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina dušená v páře s cibulí a jablkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8409 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Ančovičky konzervované |
200 g | Brambory |
350 g | Brokolice |
1 ks | Čekanka |
180 g | Cibule červená |
1 ks | Jablka |
230 g | Kapusta hlávková |
140 g | Mrkev kořen |
30 ml | Ocet jablečný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 19,1mg |
Draslík | 960,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 158,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Brambory, Čekanka, Jablka, Kapusta hlávková, Ocet jablečný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Cibule červená, Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina dušená v páře s cibulí a jablkem postup přípravy receptu:
1 | Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapustu nakrájíme na kosočtverce, cibuli na osminky. Vše spolu s růžičkami brokolice uvaříme cca 4min v páře. |
2 | Jablko oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpáleném oleji, poté odstavíme, přidáme ančovičky, rozmačkáme je a posypeme najemno nasekanou petrželkou. Vlijeme ocet a ochutíme solí. |
3 | Talíře vyložíme listy čekanky, navrstvíme podušenou zeleninu, posypeme jablkem a přelijeme olejem s ančovičkami. |