Jednoduchý recept

Jehněčí karé s aromatickou slaninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8590

Ingredience

50 g Cibule
2 ks Cuketa
1 kg Jehněčí pečeně
2 ks Mrkev kořen
6 polévková lžíce Olej olivový
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián sušený
100 ml Víno bílé
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 283kJ
2% Sacharidy 7 g
49% Tuky 37 g
68% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 44 g

Jehněčí karé s aromatickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Na obalení masa si odložíme 4 plátky slaniny, zbytek rozmixujeme najemno se lžící nasekaných jehliček tymiánu a špetkou soli. Vzniklou směsí potřeme ze všech stran jehněčí maso a celý kus obalíme do plátků slaniny. Ovážeme kuchyňským provázkem.

2

V kastrolu rozpálíme 3 lžíce oleje a maso zprudka 7-8min opečeme.

3

Cca 50g mrkve nakrájíme na kostičky a odložíme stranou. Zbytek mrkve a cukety nakrájíme na velké kousky, na obou stranách seřízneme do tvaru špičky a cca 2-3min povaříme v osolené vodě. Slijeme a odložíme stranou.

4

V kastrole vhodném do trouby rozpálíme zbytek oleje a krátce orestujeme na plátky nakrájenou cibuli a kostičky mrkve. Přidáme maso, podlijeme vínem, zakryjeme a na mírném ohni dusíme 10-12min.

5

Poté přilijeme naběračku vývaru, zvýšíme teplotu a bez pokličky necháme vydusit šťávu.

6

Provázek odstraníme, přidáme vařenou zeleninu, vložíme do trouby a při 180C prohřejeme 7-8min.

7

Jehněčí karé podáváme s teplou zeleninou a vypečnou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept