Vejce zapečená v šunkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce zapečená v šunkové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 8625 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 646,8mg |
---|---|
Cholesterol | 279,8mg |
Draslík | 81,5mg |
Vláknina | 631,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce zapečená v šunkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si z másla a mouky světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, osolíme, opepříme a krátce povaříme. |
2 | Nakrájíme šunku na jemné kratší nudličky a přidáme do omáčky. |
3 | Vymažeme máslem 4 zapékací misky, do kterých rozdělíme připravenou omáčku a do každé rozklepneme po jednom vejci. Vejce osolíme a dáme péct do vyhřáté trouby, až nám bílky ztuhnou. |
4 | Podáváme s bramborem. |