Zapečená jablka z kuřecí nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená jablka z kuřecí nádivkou
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 8649 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Jablka |
200 g | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Víno bílé |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114g |
---|---|
Cholesterol | 419,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kuře, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená jablka z kuřecí nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Vařené nebo pečené kuřecí maso, jemně umeleme. |
2 | Přidáme ve víně namočenou housku, vejce, sůl, pepř a muškátový květ. Promícháme a naplníme oloupaná a vydlabaná jablka. |
3 | Do zapékací nádoby dáme kousek másla, jablka a zapečeme do měkka. |