Jednoduchý recept

Žďárská zelňačka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 874

Ingredience

50 g Cibule
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 špetka Pepř černý mletý
150 g Skopové maso přední
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
350 g Zelí kysané
4 špetka Zázvor mletý
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 582kJ
5% Sacharidy 19 g
40% Tuky 30 g
12% Sodík 242 mg
16% Bílkoviny 9 g

Žďárská zelňačka postup přípravy receptu:

1

Skopové maso omyjeme a pozvolna uvaříme ve slané vodě.

2

Jakmile je maso měkké, vývar přecedíme a maso necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na drobné kostičky.

3

Překrájíme kyselé zelí, zalijeme částí masového vývaru a necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut.

4

Nakrájíme nadrobnou cibuli, necháme zpěnit na sádle a přisypáváme hladkou mouku. Usmažíme dorůžova jíšku.

5

Tu pak zalijeme zbylým vývarem, rozšleháme a přivedeme do varu. Vaříme ještě asi 30 minut.

6

Přidáme nakrájené maso, dušené zelí, pepř, zázvor a vaříme dalších 10 minut.

7

Při podávání přidáme do každé porce trochu smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept