Rozmarýnové jehněčí kotlety s hořčično-mátovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozmarýnové jehněčí kotlety s hořčično-mátovou zálivkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8825 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Máta |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Rozmarýnové jehněčí kotlety s hořčično-mátovou zálivkou | |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
8 ks | Jehněčí kotlety |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 910,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Máta, Sůl, Balsamico ocet, Česnek, Jehněčí kotlety, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rozmarýnové jehněčí kotlety s hořčično-mátovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Na větvičkách rozmarýnu ponecháme listy pouze na jednom konci, zbytek otrháme. Druhý konec nožem zašpičatíme. |
2 | Vykostěné kotlety těsně u kosti odřízneme, každou ovineme uvolněnou částí masa, aby dostala oblý tvar, provrtáme nožem a otvorem prostrčíme větvičku rozmarýnu. Tím kotletu zajistíme. Potřeme z obou stran marinádou smíchanou z prolisovaného česneku, pepře, octa a oleje. Zakryté necháme 30min odpočinout v lednici. |
3 | Na zálivku smícháme hořčici s mátou a citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přidáváme olej a šleháme dokud nevznikne hustá zálivka. Ochutíme solí a pepřem. |
4 | Maso grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně pro středně propečené, nebo 5min pro dobře propečené maso. |
5 | Na závěr ochutíme solí, pepřem, přelijeme zálivkou a teplé podáváme. |