Nepravá gulášová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nepravá gulášová polévka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9112 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
40 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
60 g | Hovězí maso přední |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pažitka |
20 g | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 24,6mg |
Draslík | 293,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí maso přední, Kmín celý, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nepravá gulášová polévka postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a brambory nakrájené na kostky. |
2 | Mouku nasucho opražíme a zalijeme vývarem z kmínu a cibule. Povaříme, obojí spojíme a přidáme rajčatový protlak. Ještě krátce povaříme. |
3 | Nakonec do polévky přidáme kousek másla a nasekanou pažitku. |