Jednoduchý recept

Beránek velikonoční

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9278

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
10 dkg Cukr krupice
2 polévková lžíce Hrozinky
1 hrst Mandle
20 dkg Mouka polohrubá
3 špetka Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Máslo čerstvé
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 345kJ
13% Sacharidy 49 g
13% Tuky 10 g
3% Sodík 69 mg
20% Bílkoviny 12 g

Beránek velikonoční postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme 5 žloutků s cukrem.

2

Mezi tím si dáme do malé nádoby vařit vodu, jakmile začne vařit, vhodíme do ní hrst mandlí, necháme asi 2 min. povařit a vodu slijeme. Mandle vyloupneme ze slupky.

3

Horkou vodou si spaříme rozinky.

4

Do utřené směsi přidáme asi 1 lžíci citronové šťávy, postupně zašleháváme mouku a na každý žloutek přidáme lžíci studené vody (pokud jsou vejce větší, přidáme navíc 2 lžíce vody).

5

Pak přisypeme rozinky a na drobné kousky nasekané mandle. Nakonec zamícháme sníh z bílků.

6

Formu vymastíme a lehce vysypeme moukou, do očí dáme po jedné rozince a na čumáček vyloupnutou mandli. Pečeme pozvolna v předehřáté troubě asi 30-40 minut.

7

Po upečení necháme vychladnout, vyndáme z formy a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept