Čočková s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočková s kysaným zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9431 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Čočka jedlá |
1 špetka | Majoránka |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Tuk |
1250 ml | Voda pitná |
0,3 l | Zakysaná smetana |
100 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 538,1mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 426,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Čočka jedlá, Majoránka, Sůl, Tuk, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočková s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Čočku předem probereme, propláchneme a namočíme do vody. Uvaříme do poloměkka. Zelí překrájíme a přidáme k čočce. |
2 | Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na tuku, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou cibulovou jíšku. |
3 | Polévku jíškou zahustíme a ještě asi 10 minut povaříme. |
4 | Hotovou polévku opepříme, osolíme a dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem. Zalijeme smetanou a necháme přejít varem. |