Hovězí s houbovým svítkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí s houbovým svítkem
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9488 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Houby čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
1250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 572,2mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí s houbovým svítkem postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, jemně nasekáme, osolíme a podusíme na tuku. |
2 | Změklý tuk utřeme se solí, vmícháme žloutky, mouku a vychladlé podušené houby. Nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků. |
3 | Těsto rozetřeme na tukem a moukou vysypanou pánev a upečeme ve středně teplé troubě dorůžova. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. |
4 | Rozdělíme na talíře a zalijeme horkým vývarem. Posypeme petrželkou. |
5 | Svítek můžeme podávat i zvlášť na misce. |
Poznámka
Houby použijeme čerstvé, nejlépe hřibovité.