Jednoduchý recept

Slepice smažená

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9496

Ingredience

1 ks Citrony
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Slepice
1 hrst Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 242kJ
2% Sacharidy 6 g
29% Tuky 22 g
16% Sodík 325 mg
34% Bílkoviny 19 g

Slepice smažená postup přípravy receptu:

1

Přední čtvrtky slepice vykostíme, stáhneme kůži. Maso rozřízneme na plocho na 4 porce. Porce osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhané housce.

2

Takto připravené porce osmažíme a pokládáme na papírové ubrousky, kde nám odkape přebytečný tuk. Podáváme s dílky citrónu.

Poznámka

Obměny : 1. Do ušlehaných vajec přidáme nastrouhaný parmezán nebo čedar. 2. Obalíme v těstíčku, do kterého přidáme lžíci rajčatového protlaku. 3. Před obalením potřeme porce sardelovým nebo petrželovým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept