Krupicová maďarská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicová maďarská
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9534 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
40 g | Ječná krupice |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pažitka |
40 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 9,7mg |
Draslík | 21,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ječná krupice, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicová maďarská postup přípravy receptu:
1 | Na polovině tuku osmahneme krupici dozlatova. |
2 | Ze zbylého tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme k ní papriku a zalijeme vodou. |
3 | Rozšleháme, přidáme opraženou krupici, sůl a vaříme 10 minut. |
4 | Posypeme pažitkou. |