Jednoduchý recept

Hovězí pečeně na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9606

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
800 g Hovězí maso zadní
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
3 polévková lžíce Víno bílé
3 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 057kJ
3% Sacharidy 10 g
39% Tuky 29 g
16% Sodík 326 mg
83% Bílkoviny 47 g

Hovězí pečeně na smetaně postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu osmažíme na rozpáleném sádle do růžova, přidáme všechno koření a zalijeme horkou vodou. Do základu vložíme osolené maso protknuté slaninou, přiklopíme a do měkka dusíme.

2

Během dušení podléváme dle potřeby horkou vodou.

3

Měkké maso vložíme do vyhřáté trouby a necháme ho zčervenat.

4

Poté vyndáme, nakrájíme a dáme na mísu.

5

Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, podusíme, zalijeme horkou vodou, rozšlehanou kyselou smetanou a citrónovou šťávou, přidáme víno a povaříme. Osolíme omáčku dle chuťi, okyselíme, osladíme cukrem osmahnutým do žluta.

6

Hotovou omáčku přecedíme a podáváme s knedlíky nebo noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept