Marcipánové těsto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marcipánové těsto
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9650 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Mandle |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
53% Kalorie 1,041 kcal
Kilojoule 4 357kJ
39% Sacharidy 142 g
66% Tuky 49 g
1% Sodík 12 mg
38% Bílkoviny 21 g
Uhlovodany | 142g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 707,0mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 26,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marcipánové těsto postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme, oloupeme, osušíme a umeleme. |
2 | Cukr svaříme s vodou tzv. "na nit", přidáme umleté mandle, vanilkový cukr a vše zamícháme. Hmotu nalijeme na plech. |
3 | Druhý den propracujeme v tvárné těsto. |