Vepřové ramínko dušené na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ramínko dušené na víně
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9692 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
4 ks | Jalovec |
4 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
500 g | Vepřové maso libové |
2 dl | Víno červené |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 177g |
---|---|
Cholesterol | 358,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 93g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Nové koření celé, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Vepřové maso libové, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ramínko dušené na víně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme, zpěníme na oleji, vložíme opláchnuté, osolené maso a opečeme ze všech stran. Přidáme koření, zeleninu, česnek, víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme výpekem nebo horkou vodou. |
2 | Výpek přecedíme, dochutíme cukrem a přelijeme na maso nakrájené na porce. |
3 | Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovou nebo jeřabinovou zavařeninou. |