Kapr pečený s citrónem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr pečený s citrónem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9763 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kg | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 293,7mg |
Draslík | 915,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 223,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr pečený s citrónem postup přípravy receptu:
1 | Naporcovaného kapra osolíme, uděláme do něj zářezy. Do zářezů vložíme půlkolečka citrónů i s kůrkou (řádně je umyjeme a vypeckujeme). |
2 | Kapra pečeme na másle cca 10 minut. |
3 | Hotové porce posypeme nasekaným vařeným vejcem smíchaným s drobně nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem. Jako přílohy podáváme vařené brambory, saláty, bramborovou kaši nebo bramborové hranolky.