Vepřové plátky se žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky se žampióny
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9792 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
4 plátek | Vepřová kýta |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 199,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Vepřová kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky se žampióny postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme očištěné na plátky nakrájené žampióny, sůl, protlak a dusíme. |
2 | Plátky jemně naklepeme, opepříme a z obou stran opečeme zprudka na rozpáleném oleji. |
3 | Přidáme k nim podušené houby a dusíme na mírném ohni doměkka. |
4 | Podáváme s brambory nebo rýží a kompotem. |