Celerová polévka s krupkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová polévka s krupkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 9900 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
3 polévková lžíce | Krupky trhané |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 272,4mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 665,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová polévka s krupkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný celer nastrouháme nahrubo, vložíme na máslo a lehce osmahneme. Přidáme oprané krupky, zalijeme vývarem a vše vaříme do změknutí. |
2 | Polévku odstavíme z ohně, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Polévku osolíme a opepříme. |
Poznámka
Podáváme s rohlíky nebo s toasty. Před přidáním žloutků můžeme polévku rozmixovat na hladký krém.