Šunkový nákyp s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkový nákyp s parmezánem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9905 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Brambory vařené |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 155,4mg |
Draslík | 312,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkový nákyp s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Máslo, žloutky a nastrouhaný sýr utřeme. Přidáme jemně nakrájenou šunku, uvařené a prolisované brambory a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. |
2 | Nákyp pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané míse z varného skla. |
3 | Po upečení pokrm ozdobíme kolečky rajčat nebo salátových okurek. |
Poznámka
Místo šunky můžeme použít moravské uzené.