Vejce na zelných listech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce na zelných listech
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9953 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 814,6mg |
---|---|
Cholesterol | 380,0mg |
Draslík | 127,0mg |
Vláknina | 111,3mg |
Vitamín A | 423,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce na zelných listech postup přípravy receptu:
1 | Omyté zelné listy uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme je odkapat. |
2 | Potom listy nakrájíme na větší kusy a vložíme je na pánev s rozehřátým máslem. Opečeme je po obou stranách, zalijeme osolenými rozkvedlanými vejci a necháme ztuhnout. Povrch posypeme nasekanou petrželkou (nebo nastrouhaným sýrem). |
3 | Podáváme jako předkrm. |