Treska dušená s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska dušená s cibulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9968 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 91,5mg |
Draslík | 879,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 55,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska dušená s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Staženou tresku naporcujeme a osolíme. |
2 | Lžíci másla rozdělíme v žáruvzdorném kastrole, rybu na něj vložíme a dusíme 10 - 12 minut. V průběhu dušení rybu opatrně obrátíme. Podušenou rybu vyjmeme, vykostíme, podle vláken rozdělíme na kousky a opět vrátíme do šťávy. |
3 | Na druhé lžíci másla podusíme osolenou na kroužky nakrájenou cibuli 10 - 12 minut ( je to příloha k rybě). |
4 | Do středu žáruvzdorné mísy shrneme rybu, obložíme podušenou cibulí a kolem cibule rozložíme kolečka rohlíků osmažných na másle. |