Tuňák
Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je tuňák - a v této části najdete recepty, v kterých je právě tuňák jednou z ingrediencí. Tuňák se často používá na různé pomazánky, může se zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i grilovaný.
Oloupeme a na špalíky nakrájíme okurky dlouhé 4cm. Vydlabeme z každého kousku střed se semeny a připravíme náplň z tuňáka. Z konzervy tuňáka...
Tuňáka i se šťávou vyklopíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme Lučinu a oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vše dobře promícháme. Pomazánku...
Rajčata spaříme a oloupeme. Vršky z rajčat odkrojíme a necháme stranou, dužinu vydlabeme a vnitřek osolíme. Rajčata obrátíme a položíme na papírové...
Rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky stejně jako oregano. Olej rozpálíme a osmažíme na něm...
Do mísy dáme hladkou mouku, ocet, sůl, uděláme do mouky důlek a pomalu budeme přilévat vlahou vodu a vidličkou promícháme těsto. Pak těsto...
Vařenou červenou řepu očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky urovnáme na talíř a navrch opatrně vyklopíme tuňáka z konzervy. Posypeme oloupanou,...
Majolku smícháme s jogurtem, cibuli nakrájíme velmi najemno, zeleninu nakrájíme na nudličky, vejce na kostičky, sýr nastrouháme nahrubo a rybu...
Předem uvařené kroupy smícháme s tuňákovou konzervou, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, olivy na kolečka, vinný ocet. Opepříme a osolíme. ...
Uvařenou rýži smícháme s tuňákem, přidáme sterilované cibulky překrojené na půl a sterilované okurky nakrájené na kostičky. Můžeme přidat i...
Dle návodu uvaříme těstoviny. Nakrájíme jablko, eidam a natvrdo vařené vejce na malé kousky. Zeleninu osmahneme. Do těstovin dáme nakrájené...