Kosher
Židovská kuchyně a kosher jídla vás zcela jistě zaujmou. Ve většině receptů na najdete potraviny a suroviny, které znáte, jen jejich úprava a konečná chuť je poněkud jiná, než na co jsme v tradiční evropské i české kuchyni zvyklí.
Budete příjemně překvapeni, jak snadno se různá židovská jídla dají připravit a jak jsou chutná. Zcela jistě se stanou zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku.
Mrkev a petržel oškrábeme, spolu s umytým pórkem nakrájíme na kolečka, celer oloupeme, pokrájíme na malé kostky. Všechnu zeleninu dáme do hrnce,...
Mango oloupeme, dužinu nakrájíme a umixujeme ji s cukrem a limetkovou nebo citronovou šťávou. Mangovou omáčku přelijeme do misky a dáme do chladu. ...
Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící vody opatrně lžící vložíme celá vejce, která povaříme asi 10 minut natvrdo. Uvařená vejce...
Vypeckované sušené švestky namočíme na 30 minut do studené vody. Brambory oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a necháme stranou k dalšímu použití...
Propranou rýži dáme do hrnce, zalijeme 2.5 dl horké vody, přikryjeme poklicí, v předehřáté troubě vaříme 15 minut, a poté necháme vychladnout. ...
Heru nakrájíme na malé kousky, dáme do misky a utřeme do pěny. Do jiné misky rozklepneme vejce, bílky dáme stranou, žloutky do misky, kam přidáme...
Do kastrůlku vsypeme cukr, přilijeme vodu, přidáme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů a za stálého míchání vše svaříme. Necháme vychladnout a do...
Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky. Bílky vložíme do misky, přisypeme cukr, vyšleháme tuhý sníh, poté zlehka přidáme žloutky, ještě zašleháme...
Brambory, mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na malé kousky, dáme je do hrnce, kam vložíme také celou oloupanou cibuli, všechnu zeleninu v hrnci...
Fazole opereme a namočíme na celou noc do studené převařené vody. Hrnec s fazolemi položíme na sporák, přiklopíme poklici a vaříme 30 minut. Potom...