Gordon Ramsey

Další informace
Rodina Ženatý/vdaná

Něco o mě

Gordon Ramsey

 

Gordon Ramsey patří mezi nejznámější kuchařské hvězdy světa. Média, a zejména ta televizní, jej vynesla na výsluní také díky jeho neotřelému přístupu v jeho kulinářských show, z nichž asi nejznámější byla „Ramsey’s Kitchen“ (Ano, šéfe s Gordonem Ramseym) a její americká verze „Hell’s Kitchen“ (Pekelná kuchyně).

Za svůj dosavadní život nasbíral 14 Michelinských hvězd.

 Narodil se v Renfrewshiru ve Skotsku, 8. Listopadu 1966. Je tedy narozen ve znamení Štíra. Jeho otec Gordon nikdy neměl stálou profesi, údajně často pil a příliš se otáčel za ženami, jeho matka, Helen Cosgrove, byla zdravotní sestrou. Říká se, že díky svému otci nebylo jeho dětství příliš šťastné. Má ještě tři sourozence, dvě sestry a bratra.

V jeho 5 letech se rodina přestěhovala do Anglie. Vždy byl velkým milovníkem fotbalu a měl velké naděje stát se výborným fotbalistou. Už v 15 letech se stal členem profesionálního týmu Glasgow Rangers. A tak kdoví, kam by se jeho kariéra ubírala, kdyby ho v 19 letech nepostihl úraz kolene.

 Ramsey začal studovat v North Oxfordshire Technical College obor Hotel management. Po studiu začal pracovat pod mnoha vysoce oceňovanými kuchaři v Anglii a poté též ve Francii.

První velký úspěch přišel v roce 1993, kdy vedl restaurant Aubergine v Londýně. Během 3 let získal 2 Michelinské hvězdy! Vždy však toužil po vlastní rstauraci a tak v roce 1997 otevírá Restaurant Gordon Ramsey v Chelsea. Během 4 let získává 3 hvězdy od Michelina! Píše svou první knihu „Passion for Flavor“, kterou se představil širší veřejnosti.

 
Ramsey v následujících letech otevírá několik dalších restaurací, jako je Petrus v Londýně, Verre v Dubaji a další ze svého řetězce Restaurant Gordon Ramsey v Claridge. Ten dále rozvíií také v Tokyu, New Yorku, Los Angeles a na Floridě. Dále se věnuje novým knižním titulům – „Passion for Seafood“, „Chef for all Seasons“. Na svém kontě má dodnes více než dvacítku knih.

V roce 2000 se stává Kuchařem roku (Chef of the Year) a v roce 2006 získává Řád britského impéria (Officer of the Order of the Brittish Empire).

 Jeho televizní úspěch začíná ke konci devadesátých let dokumentem „Boiling Point“, který popisuje práci šéfkuchaře při otevření svého prvního restaurantu. Se stejným jménem následuje reality show.

Následuje „Ramsey’s Kitchen Nightmares“, kde se snaží pomoci z nesnází upadávajícím restauracím během jednoho týdne.

V roce 2005 přenáší své umění do Spojených států v reality show „Hell’s Kitchen“ a ta má okamžitý úspěch, což mu umožňuje tam přenést i domovskou „Kitchen Nightmares“, adaptovanou na americké prostředí.

 V roce 2010 je producentem a sudím v soutěži „MasterChef“, další reality show v USA a poté se začíná věnovat cestování zaměřené na kulinářské umění. Z něj nabírá materiál pro své další počiny, jako je například „Gordon’s Great Escape“.

 Neměli bychom zapomenout na pražskou Maze restauraci, která byla umístěna v hotelu Hilton Prague Old Town. Jednalo se o 18 restaurant tohoto typu.

Byla otevřena v roce 2007 a bohužel neměla dlouhého trvání. Uzavřena byla v únoru 2009. Ironií osudu bylo, že Michelinská hvězda byla tomuto restaurantu udělena až po jeho uzavření. Jejím šéfkuchařem byl Philip Carmichael. Ten pracoval jako šéfkuchař v Maze v Londýně a po ukončení činnosti v Praze působil na stejné pozici v Kapském Městě.

 
Gordon Ramsey není jen skvělým kuchařem. Je důkazem toho, že úspěch je podmíněn tvrdou prací, talentem, vášní, osobností a jistě i trochou štěstí.

Je ženatý a se svou ženou Tanou a jejich čtyřmi dětmi žije v Londýně.

 

 

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 210

Dušené jehněčí s petrželovými knedlíčky a karotkou

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 140 min

Jehněčí krk nakrájíme na kusy, umeleme pepř, rozdrtíme stroužek česneku, očistíme, oloupeme a příčně přepůlíme karotku a nasekáme plochou petrželku. Kusy jehněčího osolíme, opepříme,...

více

Lasagne s hovězím masem a rajčaty

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 55 min

Den předem připravíme plátky lasagní. V nádobě hnětače smícháme 270 g hladké mouky, 2 vejce, 3 žloutky a lžíci olivového oleje se špetkou soli, hněteme nejprve chvíli ve hnětači a potom ručně...

více

Zapečené mleté hovězí s bramborovou kaší

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 125 min

Hovězí libové maso nameleme, nadrobno pokrájíme cibuli, prolisujeme česnek, nasekáme tymiánové lístky, oloupeme a rozpůlíme brambory a nameleme pepř. Tři lžíce olivového oleje na velké pánvi...

více

Karbanátky s hranolky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 40 min

Nejprve připravíme cibulový relish. Dvě oloupané a nadrobno nakrájené červené cibule na pánvi opečeme doměkka na 2 lžících másla. Přimícháme lžíci hnědého třtinového cukru a zahříváme 4-5...

více

Hovězí svíčková s opékanými bramborami a šalotkami na víně

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 90 min

Hovězí svíčkovou, potřenou lžící olivového oleje, necháme v chladu přikrytou alespoň 2 dny odležet. Velké brambory oloupeme a překrojíme na poloviny, oloupeme středně velké šalotky a otrháme...

více

Rajčata plněná pečenou hovězí oháňkou

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 255 min

Oloupané mrkve a cibuli nakrájíme nahrubo, petrželku, estragon a pažitku najemno, nameleme pepř, oloupeme a vydlabeme velká masitá rajčata. Nasekané hovězí oháňky den předem v míse zalijeme...

více

Kuřecí stehna vařená se zeleninou s bylinkovými knedlíčky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 95 min

Očistíme, oloupeme a na kusy pokrájíme středně velké cibule, velké mrkve, velké vodnice, řapíky celeru a nameleme pepř. Velká osolená a opepřená kuřecí stehna vložíme do velkého hrnce,...

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka - Gordon Ramsay

Hodnocení: Přidal:Gordon Ramsey

Gordon Ramsay je osobností světové gastronomie a držitel několika Michelinských hvězd. Proslavil se i v televizní show Kitchen Nightmares, kterou u nás známe pod názvem Ano,šéfe. Tato kuchařka se skládá z jeho jedinečných jídel a vy si tak můžete připravit a vychutnat skutečné lahůdky.  

Kuchařka obsahuje 90 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist