Jamie Oliver

Další informace
Rodina Svobodný/á

Něco o mě

Jamie Oliver

 

Tato gastronomická a mediální hvězda se narodila 27. května 1975 v Claveringu ve Spojeném království. Už od dětství pracoval v restauraci The Cricketers, patřící jeho rodičům, což udalo směr jeho dalšímu životu a kariéře. Studoval na Westminster Catering College a poté nabyl mnoha zkušeností v několika vyhlášených restaurantech, jako je již dnes, bohužel, neexistující The Neal Street Restaurant nebo The River Café v Londýně.

Právě v této restauraci odstartoval svou raketovou kariéru a v roce 2000 uvedl na BBC svou show „The Naked Chef“, která běžela na obrazovkách 3 sezóny.

Poté následovala „Pukka Tukka“ show, a kontrakt se společností Sainsbury’s.

Jamieho myšlenka podělit se se společností o výsledky svého úspěchu se prosadila v další z jeho show „Jamie’s Kitchen“, kde se dokumentární formou popisuje jeho pomoc mladým lidem získat kulinářské dovednosti a dokonce práci v jeho nově otevřené restauraci Fifteen.

Za svůj počin „Feed Me Better“ byl v roce 2003 zvolen nejvíce inspirující politickou osobností. Tato show byla zaměřena na zlepšení a ozdravění životosprávy žáků a studentů britských škol. Show byla natolik úspěšná, že se v další sezóně přesunula do Spojených států. Právě za tuto aktivitu byl téhož roku Jamiemu Oliverovi udělen Řád britského impéria.

V roce 2009 mu byla udělena cena TED za jeho kampaň zakázat podávání nezdravých jídel v britských školách a v roce 2013 byl zařazen do Kulinářské síně slávy.

Málo známou skutečností je, že trpí dyslexií a dokonce o sobě prohlásil, že teprve ve věku 38 let dokázal přečíst svou první knihu „Catching Fire“.

Jamie je v mnoha směrech inspirující osobností a zároveň celebritou světové urovně.

 

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 125

Olihně smažené s citronem

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 18 min

Chilli papričky nařízneme, vyškrábneme semínka, jinak je necháme vcelku, česnek neloupeme, jen ho trochu rozmáčkneme, starší chléb natrháme na malé kousky, citrony nakrájíme na plátky, menší...

více

Salát z bulguru s pečenou zeleninou

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 65 min

Bulgur nasypeme do misky, zalijeme vodou a necháme 20 minut bobtnat. Scedíme, nasypeme do hrnce, zalijeme čerstvou vodou a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Cuketu...

více

Jehněčí špízy s houbami

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 28 min

Jehněčí maso nakrájíme na plátky, které rozklepeme dotenka. Do hmoždíře nasypeme oregano, česnek, ančovičky a roztlučeme na kaši. Přilijeme citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Tenké...

více

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a houbami

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 60 min

Směs sušených hub trochu nalámeme, nasypeme do misky, zalijeme 150 ml horké vody a necháme chvilku máčet. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat....

více

Kambala pečená na fenyklu

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 50 min

Vykuchanou kambalu omyjeme, smícháme sůl s mletým fenyklem a posypeme rybu zevnitř i zvenku. Na velký plech nasypeme fenykl nakrájený na plátky, můžeme přidat i větvičky fenyklu. Na fenykl...

více

Syrové hovězí maso po toskánsku

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 15 min

Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, odstraníme případné šlachy a paličkou na maso plátky roztlučeme, posypeme chilli kořením, strouhanou pomerančovou kůrou, majoránkou a ještě chvíli...

více

Tresčí polévka studená

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 65 min

Filety z tresky nasolíme mořskou solí a necháme uležet přes noc. Druhý den filety opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a řapíkatý celer...

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka Jamie Oliver

Hodnocení: Přidal:Jamie Oliver

Jamie Oliver pochází z Anglie, kde se proslavil jako „kuchař bez čepice“ v televizních show, propagujících vaření chutných jídel za málo peněz. Je také zastáncem tzv. superfood – velmi zdravých potravin a tak tato kuchařka obsahuje jeho jídla, která si nyní můžete uvařit i sami doma.

Kuchařka obsahuje 0 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist