subrt.radek

Další informace
Rodina Svobodný/á

Něco o mě

 

Radek Šubrt

- šéfkuchař, který neudělá zbytečný pohyb

Radek Šubrt prý v kuchyni neudělá zbytečný krok a pohyb navíc, a stejně tak nedokáže ošidit žádné jídlo, které připravuje. I když strávil poměrně velkou část svého profesního života v mnoha proslavených restauracích po celém světě, v České republice se ale stal známým až jako porotce po vysílání televizní kuchařské show MasterChef.

Radek Šubrt se vyučil kuchařem, a protože si uvědomoval, že profesionální gastronomie znamená mimo jiné i stálé vzdělávání, rozhodl se krátce po ukončení studií odejít do zahraničí. Tam pečlivě sledoval nejen kuchařské postupy, ale seznamoval se i s novými, u nás v té době ještě zcela neznámými surovinami. On sám toto období hodnotí jako velmi zajímavé a doporučuje, aby každý, kdo se rozhodne pro kuchařinu a chce se jí opravdu na profesionální úrovni věnovat, na nějakou dobu do zahraničí odešel. On sám je po celou svoji kariéru střídavě v České republice a zahraničí.

r. 1993 - 1994 hotel Adria Praha

1994 - 1996    česká restaurace St. Wenceslas Restaurant - Mnichov, Německo

1996 - 1997    hotel Mövenpick - Praha

1997 - 1999    hotel Don Giovanni - Praha

                        hotel Bad Blumau - Rakousko

1999 - 2000    hotel Radisson SAS - Praha

2000 - 2001    hotel Des Balancess - Luzern, Švýcarsko

2001 - 2002    hotel Radisson SAS - Praha

2002 - 2010    hotel Le Palais - Praha Praze

2011 - 2012    restaurace Daniel´s (Daniel Boulud) - New York, USA

2012               restaurace Amade - Pachtův palác, Praha

 

V New Yorské restauraci Daniel´s se prý vzhledem k prostoru k přípravě a výdeji jídel přistupuje s naprosto dokonalou synchronizací. Právě tam se Radek Šubrt naučil nedělat při vaření zbytečné pohyby a mít kolem sebe vždy pořádek. Tyto, ale i dříve získané zkušenosti přenáší i do restaurací v České republice, v kterých působil nebo dosud působí.

- od r. 2004 spolumajitel restaurace Sokool
- od r. 2007 spolupráce s Miele gallery Praha
- od r. 2010 šéfkuchař a majitel restaurace Amade v hotelu Pachtův palác v Praze
V současnosti v Praze ještě vlastní a provozuje stylové jídelny Na pruhu a Na krejcárku

Poskytuje také kompletní catering.

 „ Z běžně dostupných potravin je možné uvařit chutné a kvalitní jídlo za rozumnou cenu, a není k tomu ani potřeba drahé vybavení kuchyně. Kvalita hned nemusí znamenat vysokou cenu. V restauraci se dá ušetřit úplně jinde než na jídle. “ …“, vysvětluje základní filozofii svých provozoven, a tak například polední menu, která tam nabízejí, je pouze z kvalitních surovin a i s polévkou stojí kolem sta korun.

 

Kuchařské umění Radka Šubrta neuniklo ani pozornosti médií.

 

- od r. 2010 spolupráce s TV Nova na pořadu "Tescoma s chutí"

- v r.  2012 spolupráce s TV Prima na pořadu „Hostina za hubičku“
                   v porotě soutěže "MasterChef"  TV Nova a Markíza

 

Natáčí kuchařskou školu a videorecepty pro největší gastronomický internetový portál v ČR www.milujivareni.cz.

Pořádá kuchařské kurzy pro veřejnost

Narodil se v r. 1971 v Praze, kde bydlí stále. S manželkou Monikou má syny Jakuba a Jana.

V současnosti patří mezi nejlepší ve svém oboru, a to i přesto, že sám o sobě říká, jak se v mnohém, například při přípravě dezertů, musí ještě zdokonalit. Už by asi nemusel, ale nevadí mu v restauraci loupat a krájet cibuli nebo česnek, případně umýt nádobí

 

Dále si můžete přečíst :

Šéfkuchař Radek Šubrt je v současnosti jedním z našich nejuznávanějších profesionálů ve svém oboru. Zkušenosti sbíral ve vyhlášených restauracích po celém světě. Odborníci jeho způsob vaření popisují jako umělecký tanec, jeho stylem je krása v jednoduchosti. Široká veřejnost si na něj pamatuje zejména jako na porotce v kulinářské soutěži MasterChef. Přitom ho ale původně vůbec na kuchaře nechtěli přijmout a dostal se tam až s protekcí. Jak se tedy vypracoval až na samotný vrchol v gastronomii? Kdo velí jeho kuchyni doma? A kterou činnost v rámci vaření opravdu nemá rád? S tím vším se nám svěřil ve své restauraci Amade, kam nás pozval na zahrádku na grilování. celý článek >>

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 13

Salát z cizrny II

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Počet komentářů k receptu
2
Celkový čas přípravy 30 min

Předem uvařenou cizrnu oloupeme ze slupek. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájená kuřecí prsa, osolíme, opepříme a orestujeme dozlatova. Přidáme omytou, na kostičky...

více

Bramborový knedlík

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Počet komentářů k receptu
4
Celkový čas přípravy 50 min

Ve slupce uvařené, vychladlé a oloupané brambory nastrouháme.Přidáme 1 vejce, přisypeme hrubou mouku a osolíme špetkou soli. Vypracujeme těsto a vytvarujeme z něj knedlíky. Připravené...

více

Bramborový knedlík plněný

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Počet komentářů k receptu
1
Celkový čas přípravy 40 min

Bramborové těsto:Ve slupce uvařené, vychladlé a oloupané brambory nastrouháme.Přidáme 1 vejce, přisypeme hrubou mouku a osolíme špetkou soli, Vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme váleček,...

více

Smažené jahody s pomerančovou omáčkou

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 30 min

Jahody nakrájíme na kostičky, mátové lístky posekáme najemno, promícháme, nasypeme do misky, zakápneme octem, přimícháme cukr a necháme odležet. Bílky s cukrem vyšleháme, celé jahody obalíme...

více

Jehněčí maso v bylinkové krustě s kedlubnovým zelím

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 60 min

Jehněčí plec nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a osmažíme v oleji z obou stran. Do měkkého másla přimícháme nadrobno posekaný rozmarýn, tymián, estragon, šalvěj a kerblík....

více

Mořský vlk s fenyklovým pyré a rajčatovou směsí

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 40 min

Filety osolíme, opepříme, posypeme mletým anýzem, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a opečeme z obou stran - jako první ze strany s kůží. V jiné pánvi na oleji orestujeme pokrájený fenykl...

více

Krémová polévka chřestová se smetanou a podmáslím

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 25 min

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, orestujeme, přilijeme vývar, přidáme chřest a povaříme 5 minut. Přilijeme smetanu, podmáslí, osolíme, opepříme a rozmixujeme...

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Kuchařky

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist