Hrášek dušený po selsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek dušený po selsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10044 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
6 ks | Brambory |
390 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 929kJ
8% Sacharidy 29 g
12% Tuky 9 g
6% Sodík 119 mg
15% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 733,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 745,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hrášek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek dušený po selsku postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřáté máslo dáme na kostky nakrájené brambory, hrášek, vše osolíme a podlijeme vodou (nebo vývarem.) Pod pokličkou dusíme doměkka a do vysmahnutí šťávy. |
2 | Hotový pokrm jen protřeseme. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masu a minutkám.