Recept

Dýňové zelí na maďarský způsob

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 10152

Ingredience

1 ks Cibule
1 kg Dýně
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
50 g Tuk
250 ml Vývar z hovězích kostí
0,1 l Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 189kJ
8% Sacharidy 28 g
24% Tuky 18 g
22% Sodík 449 mg
12% Bílkoviny 7 g

Dýňové zelí na maďarský způsob postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme a zbavenou semen nakrájíme na nudličky. Vložíme ji do mísy, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout.

2

Na tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, papriku, vymačkanou dýni, trochu vývaru, česnek, nasekaný kopr a ocet. Vše dusíme doměkka.

3

Nakonec přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept