Dýňové zelí na maďarský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňové zelí na maďarský způsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10152 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kg | Dýně |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Tuk |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 23,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dýně, Kmín celý, Kopr čerstvý, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňové zelí na maďarský způsob postup přípravy receptu:
1 | Dýni oloupeme a zbavenou semen nakrájíme na nudličky. Vložíme ji do mísy, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout. |
2 | Na tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, papriku, vymačkanou dýni, trochu vývaru, česnek, nasekaný kopr a ocet. Vše dusíme doměkka. |
3 | Nakonec přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a ještě krátce povaříme. |