Polpety v rajské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polpety v rajské omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10217 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Hovězí maso mleté |
4 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 hrst | Petržel - nať |
0,5 l | Rajčatová šťáva |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 140,1mg |
Draslík | 752,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Cukr krupice, Hovězí maso mleté, Nové koření celé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Rajčatová šťáva, Smetana 12% (konzumní), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polpety v rajské omáčce postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme s navlhčenou žemlí, vejcem, nasekanou petrželovou natí, utřeným česnekem, citronovou kůrou a špetkou roztlučeného nového koření. Směs necháme v chladničce asi 20 minut odpočinout. |
2 | Potom ze směsi vytvarujeme 8 karbanátků. Smažíme je na oleji po obou stranách. Olej slijeme, přidáme rajčatovou šťávu a zvolna dusíme asi 10 minut. Nakonec omáčku dochutíme cukrem a octem. |
3 | Podáváme s rýží. |