Jednoduchý recept

Okoun na roštu

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10265

Ingredience

0,5 ks Citrony
1 ks Estragon
2 polévková lžíce Hořčice
1 ks Kopr čerstvý
100 g Máslo čerstvé
1000 g Okoun říční
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 020kJ
1% Sacharidy 4 g
40% Tuky 30 g
10% Sodík 196 mg
87% Bílkoviny 49 g

Okoun na roštu postup přípravy receptu:

1

Okouny zbavíme šupin, vykucháme a omyjeme. Kůži podél páteře nařízneme po obou stranách, ryby osolíme opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Vnitřek okounů vyložíme natrhanou petrželkou, estragoenm a koprem.

2

Maso potřeme olejem a na roštu je pomalu opékáme po obou stranách.

3

Podáváme s plátky citronu a máslem utřeným s hořčicí.

4

Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept