Houbový ovar z hnědých hřibů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbový ovar z hnědých hřibů
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11077 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Chléb konzumní |
4 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
800 g | Houby čerstvé |
0,5 ks | Křen |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 936,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice plnotučná, Houby čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbový ovar z hnědých hřibů postup přípravy receptu:
1 | Očištěné plodnice hub nakrájíme na větší kousky, menší houby můžeme nechat celé. |
2 | Houby vložíme do osolené vroucí vody a povaříme je asi 15 minut. Necháme je okapat na sítě. |
3 | Ještě teplé houby podáváme s nastrouhaným křenem a s hořčicí. |
4 | Vhodnou přílohou je čerstvý chléb. |