Kedlubnový salát s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnový salát s paprikou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11614 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 ks | Jablka |
400 g | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 387,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Kedlubna, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubnový salát s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané kedlubny a jablko nastrouháme na hrubší nudličky. Přidáme jemně nakrájenou papriku, cibuli a 3 lžíce vody. |
2 | Hořčici rozmícháme s octem, přidáme olej, cukr, sůl, nalijeme na připravené suroviny a vše promícháme. |
3 | Hotový salát posypeme nasekanými malými kedlubnovými lístky a ihned podáváme. |