Salát z tykve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z tykve
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11938 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 ks | Hřebíček |
4 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej salátový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 361,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej salátový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z tykve postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, nastrouhanou tykev necháme ve vroucí vodě s hřebíčkem, cukrem a octem zesklovatět. Vyjmeme ji a necháme okapat. |
2 | Přidáme na tenké plátky nakrájená jablka a přelijeme zálivkou připravenou z oleje, octa, cukru a soli. |
3 | Salát podáváme obložený dílky citronu. |