Rizoto zapečené v paprikách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto zapečené v paprikách
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12033 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kečup |
100 g | Krevety tygří - loupané |
100 g | Losos - filety |
100 g | Mozzarella |
100 g | Mušle v nálevu |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
8 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rýže dušená |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 77,8mg |
Draslík | 580,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 402,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 153,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Losos - filety, Mozzarella, Paprikové lusky čerstvé, Rýže dušená, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Krevety tygří - loupané, Mušle v nálevu, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto zapečené v paprikách postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené filety z lososa, krevety a mušle a vše krátce orestujeme. Osolíme, opepříme, okořeníme šafránem, přilijeme citronovou šťávu, kečup a promícháme s rýží. |
2 | Papriky zbavíme semen, omyjeme a necháme okapat. Naplníme je připraveným rizotem, postavíme je do tukem vymazané zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem mozzarella a nasekanou petrželkou. |
3 | Pokrm zapečeme v rozpálené troubě. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem.