Zapečený pórek s bramborami a uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený pórek s bramborami a uzeným masem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12315 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Brambory |
40 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Pórek |
40 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 149,0mg |
Draslík | 954,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 144,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pórek, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený pórek s bramborami a uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté bílé části pórku uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Po okapání je nakrájíme na kousky. |
2 | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky. |
3 | Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní vrstvy brambor, pórku a uzeného masa nakrájeného na kousky. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme kostičkami rozškvařené slaniny. Vrchní vrstvu tvoří brambory. |
4 | Pokrm prohřejeme v troubě, po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, posypeme osmaženou strouhankou. Dopečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem.