Vařený kapr s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený kapr s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12825 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
600 g | Kapr obecný |
50 g | Máslo bylinkové |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 528,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený kapr s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Do malého množství osolené vody nalijeme víno, přidáme kolečko citronu, kousek petrželky a přivedeme k varu. Vložíme omyté, osolené a citronovou šťávou pokapané porce kapra a zvolna je vaříme asi 15 minut. |
2 | Měkké maso vyjmeme, upravíme na talíře a přelijeme je bylinkovým máslem. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.