Pečený kapr se smaženou šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený kapr se smaženou šalvějí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13116 |
Ingredience
1 ks | Citrony |
600 g | Kapr obecný |
125 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Olej stolní |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 123,1mg |
Draslík | 538,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 67,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Olej stolní, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený kapr se smaženou šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme částí nasekané šalvěje. Necháme odležet asi 20 minut. |
2 | Větší lístky šalvěje omyjeme, obalíme v těstíčku z hladké mouky a mléka a usmažíme je. |
3 | Porce kapra pomoučíme a zvolna upečeme na rozehřátém oleji na pánvi. Výpek podlijeme trochou vody a odvaříme část šťávy. Zakápneme citronovou šťávou, přelijeme porce kapra a podáváme. Na každou porci položíme smažené šalvějové lístky. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |