Recept

Dušená mrkev po švýcarsku

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13525

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
4 ks Cukr kostkový
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
750 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 134 kcal
Kilojoule 562kJ
7% Sacharidy 27 g
576% Tuky 432 g
10% Sodík 200 mg
4% Bílkoviny 2 g

Dušená mrkev po švýcarsku postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli krájíme na půlkolečka.

2

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme na něj mrkev a cibuli, osolíme, přidáme cukr a koření. Mícháme na mírném ohni, dokud cukr nezkaramelizuje. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka.

3

Před koncem dušení zaprášíme porkm moukou a ještě krátce podusíme.

4

Vhodnou přílohou je rýže.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept