Rozmarýnové kuře na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozmarýnové kuře na zelenině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13681 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
400 g | Cuketa |
1000 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata Cherry |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cuketa, Kuře, Med včelí, Paprika mletá sladká, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rozmarýnové kuře na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme, osušíme a vetřeme do něj zevnitř i na povrchu sůl, pepř a lístky rozmarýnu. |
2 | Kuře vložíme prsíčky dolů do pekáče s rozehřátým olejem a pečeme 30 minut. |
3 | Oloupané brambory a omyté cukety nakrájíme na plátky. Omytá rajčata rozpůlíme. |
4 | Med smícháme s mletou paprikou a nasekaným tymiánem, směsí potřeme kuře a obrátíme. Obložíme plátky brambor a cuket, pečeme dalších 20 minut. Nakonec přidáme olivy a rajčátka, dopékáme asi 10 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.