Recept

Krůtí závitky s paprikou a zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13813

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 kávová lžička Citronová kůra
3 polévková lžíce Jíška instantní
2 kávová lžička Kmín drcený
350 g Krůtí prsa
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 ks Paprika zelená
0,5 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
375 ml Vývar z hovězích kostí
100 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 472kJ
3% Sacharidy 10 g
31% Tuky 23 g
40% Sodík 790 mg
48% Bílkoviny 27 g

Krůtí závitky s paprikou a zelím postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, osušíme a naklepeme. Smícháme 3 lžíce oleje, papriku, kmín, citronovou kůru a pepř. Směsí potřeme řízky, přikryté marinujeme asi 2 hodiny.

2

Řízky necháme okapat, osušíme je, osolíme a potřeme rajčatovým protlakem. Na každý řízek dáme kysané zelí a na nudličky pokrájené papriky. Maso svineme do závitků, obalíme plátky anglické slaniny a sepneme párátkem.

3

Závitky opečeme na lžíci oleje po všech stranách. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.

4

Do šťávy vmícháme jíšku, necháme přejít varem a podle chuti přisolíme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept