Vepřová panenka s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s broskvemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14377 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
400 g | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
400 g | Kompot broskvový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
600 g | Vepřová panenka |
125 ml | Víno červené |
125 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 81,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cukr třtinový, Olej rostlinný, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová panenka, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji do zlatova. Vložíme do zapékací mísy, pečeme přikryté ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
2 | V pánvi na másle necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli a lístky tymiánu. Posypeme cukrem a za častého míchání zkaramelizujeme. Zalijeme octem, přilijeme víno, vývar, dusíme na mírném ohni asi 5 minut. |
3 | Poté přidáme broskve nakrájené na dílky, podusíme 3 minuty a dochutíme. Maso osolíme, opepříme a krájíme na porce. |
4 | Hotový pokrm ozdobíme tymiánem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.