Odpalované těsto na ovocné knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Odpalované těsto na ovocné knedlíky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14424 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 339,3mg |
---|---|
Cholesterol | 208,3mg |
Draslík | 58,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Odpalované těsto na ovocné knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Mléko přistavíme na oheň, osolíme, přidáme máslo, jakmile se začne vařit, přisypeme moukou a zmírníme oheň. Za stálého míchání nahříváme, až se těsto nechytá dna nádoby. Těsto přendáme do mísy, necháme trochu zchladnout, poté postupně vmícháme vejce. |
2 | Vál posypeme moukou, z těsta na něm vytvoříme váleček a krájíme z něj dílky. |
Poznámka
Dílky poklademe omytým a osušeným ovocem dle vlastního výběru, zabalíme knedlíky. Vaříme v osolené vodě 8 minut. Knedlíky podáváme s nastrouhaným tvarohem a mastíme rozehřátým máslem. Servírujeme teplé.