Recept

Nadívaná vepřová pečeně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14447

Ingredience

1 špetka Hřebíček mletý
3 ks Jablka
5 ks Křížaly (sušená jablka)
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
75 g Slanina vepřová
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1200 g Vepřová kýta
300 ml Víno jablečné
300 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 014kJ
10% Sacharidy 36 g
54% Tuky 41 g
18% Sodík 352 mg
81% Bílkoviny 46 g

Nadívaná vepřová pečeně postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu. Uvnitř i na povrchu maso potřeme solí, pepřem a mletým hřebíčkem.

2

Šalotky oloupeme, 3 na jemno nasekáme, zbylé pokrájíme na čtvrtky. Křížaly nakrájíme na kostičky, s posekanou šalotkou a rozkrájenou slaninou opečeme na lžíci másla. Vyjmeme a necháme vychladnout.

3

Do slaniny se šalotkami přidáme sekanou petrželku a nastrouhaný sýr, opepříme a nádivkou naplníme kapsu. Maso sepneme jehlami.

4

V kastrolu na lžíci rozehřátého másla opečeme kýtu po všech stranách, vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme ještě 30 minut. Přidáme zbylou šalotku a pečeme dalších 40 minut. Během pečení maso podléváme šťávou a před koncem pečení přidáme oloupaná, na osminky nakrájená jalblka.

5

Pečeni vyjmeme, šťávu propasírujeme a rozvaříme s vínem, osolíme, opepříme.

6

Maso nakrájíme na porce, podáváme s šalotkou a jablky. Omáčku podáváme zvlášť.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept