Nadívaná vepřová pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaná vepřová pečeně
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Hřebíček mletý |
3 ks | Jablka |
5 ks | Křížaly (sušená jablka) |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Šalotka |
75 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1200 g | Vepřová kýta |
300 ml | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 156,1mg |
Draslík | 991,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček mletý, Jablka, Křížaly (sušená jablka), Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaná vepřová pečeně postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu. Uvnitř i na povrchu maso potřeme solí, pepřem a mletým hřebíčkem. |
2 | Šalotky oloupeme, 3 na jemno nasekáme, zbylé pokrájíme na čtvrtky. Křížaly nakrájíme na kostičky, s posekanou šalotkou a rozkrájenou slaninou opečeme na lžíci másla. Vyjmeme a necháme vychladnout. |
3 | Do slaniny se šalotkami přidáme sekanou petrželku a nastrouhaný sýr, opepříme a nádivkou naplníme kapsu. Maso sepneme jehlami. |
4 | V kastrolu na lžíci rozehřátého másla opečeme kýtu po všech stranách, vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme ještě 30 minut. Přidáme zbylou šalotku a pečeme dalších 40 minut. Během pečení maso podléváme šťávou a před koncem pečení přidáme oloupaná, na osminky nakrájená jalblka. |
5 | Pečeni vyjmeme, šťávu propasírujeme a rozvaříme s vínem, osolíme, opepříme. |
6 | Maso nakrájíme na porce, podáváme s šalotkou a jablky. Omáčku podáváme zvlášť. |
Poznámka
Servírujeme teplé.